Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Montreal, a vizuális játszótér

Montreal, a vizuális játszótér

2014. február 19. - Darqo

Roadsworth01.jpg

Roadsworth (azaz Peter Gibson) 2001 októberében kezdet el Montreal utcáin „garázdálkodni” és szebbnél szebb festményeket készíteni, ami a lakosságnak igen, a hatóságoknak azonban nem igazán tetszett. Éjszakai akciózásai miatt 2004 őszén letartóztatták az akkor már közel 300 utcai alkotással rendelkező művészt, és 53 rendbeli rongálás és garázdaság vádjával komoly pénzbírságra ítélték, valamint bűnügyi nyilvántartásba vették.

 

Büntetését a közvélemény és az időközben egyre gyarapodó rajongótáborának köszönhetően végül jelentősen enyhítették, így Roadsworth tovább folytathatta munkáját. Olyannyira így történt, hogy az elmúlt években önkormányzatoktól, számos nagyobb cégtől, művészeti fesztiválok szervezőitől kapott megrendelést különböző installációk, festmények készítésére a zene területén is aktív művész. Ma a legújabb munkáiból hoztam egy válogatást.

 

Roadsworthről szóló korábbi két bejegyzésünket itt és itt találjátok.

Roadsworth02.jpg

Roadsworth03.jpg

Roadsworth04.jpg

Roadsworth05.jpg

Roadsworth06.jpg

Roadsworth07.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr855811049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása