Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Origamiszerű jövőajtók? - Evolution Door by Klemens Torggler

Origamiszerű jövőajtók? - Evolution Door by Klemens Torggler

2014. február 13. - Mocca

ezgif-save 2.gif

Vannak olyan tárgyak: mint például az ablak, az asztal, vagy egy szék, melyekről az a fixa idea alakult ki, hogy érdemben soha nem változnak/változhatnak, hiszen a funkció korlátai leszűkítik a dizájn dimenzióit. Ezt gondolhattuk a rövid felsorolásból kihagyott kilincsel, gombbal stb. nyitható közönséges ajtóról is. Bár e nyílászárónk történetében komoly mérföldkövek korábban is akadtak már, a fejlődéstörténet egyik máig maghatározó eleme az amerikai Theophilus Van Kannel csodaszámba menő [Rectors étterem] bejárata, az 1888. augusztus 7-én szabadalmaztatott függőleges tengely körül két, három vagy négy szárnnyal forgó ajtó.



Mai ésszel legalább ennyire merész elgondolás az osztrák művész/formatervező Klemens Torggler új elven működő találmánya, az origamiszerű Evolution Door...



 

evolution.jpg

ezgif-save.gif

ezgif-save 2.gif

 

via: torggler.co.at

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr805812731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása