Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Művész villamosok Melbourne utcáin

Művész villamosok Melbourne utcáin

2013. december 11. - Darqo

Art Trams01.jpg

Ha az emberek nem mennek kiállításra, a kiállítás megy az emberekhez, sőt, szállítja is majd őket...valószínűleg valami ilyesmi gondolat vezérelhette anno 1978-ban a melbourne-i Transporting Art projekt szervezőit. 1978 és 1993 között 36 ikonikusnak számító villamost cicomáztattak fel Ausztrália legismertebb művészeivel, köztük például Mirka Mora, Howard Arkley, Michael Leunig, Reg Mombassa, Trevor Nickolls és sok más alkotó segítségével.

 

Harmincöt évvel az eredeti ötlet megszületése után a Melbourne Festival az Arts Victoria és a Yarra Trams közreműködésével újraélesztette a projektet. Az október 11-én induló fesztiválra Brook Andrew (3509-es számú villamoskocsi), Jon Campbell (925-ös számú villamoskocsi), Bindi Cole (3008-as számú villamoskocsi), Luke Cornish (209-es számú villamoskocsi), Rose Nolan (151-es számú villamoskocsi), David Wadelton (2002-es számú villamoskocsi), a Joining Forces művészeti kollektíva (259-es számú villamoskocsi) és Freya Pitt (183-as számú villamoskocsi) pingálta ki a 8 villamoskocsit a Melbourne Art Trams keretén belül. A különlegességek a fesztivál indulásától számítva 6 hónapon keresztül, 2014 áprilisáig szállítják majd az utasokat. Idehaza is kellene ilyen projekt!

Art Trams02.jpg

via: design taxi, desktopmag

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr775685057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása