Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Arc-o-mat, a portréautomata

Arc-o-mat, a portréautomata

2013. december 04. - Darqo

arcomat01.jpg

Tobias Gutmann svájci művész a tavalyi Konstfack-i Karácsonyi Vásáron jelent meg először a képeken látható jópofa ötletével, amellyel tulajdonképpen semmi más célja nem volt, minthogy mosolyt csaljon az emberek arcára.

 

A farostlemezekből összeálló doboz az aluljárók környékén fellelhető fotóautomaták egy sajátságos változata, hiszen az egyik oldalán apró ablakkal rendelkezik, amely elé ha leülnek az emberek és nagy vonalakban meghatározzák, hogy milyen stílusú képet szeretnének magukról, a másik oldalon a művész elkészíti azt. Nem fotómasinával, hanem a kezével és papírra. Nem kell nagy dologra gondolni, a 3 perc alatt és némi hozzájárulásért elkészülő portrék elnagyoltak és inkább a poénra helyezik a hangsúlyt.

 

A fotók tanúsága szerint ettől függetlenül is nagy sikert arat ott, ahol feltűnik, merthogy az elmúlt lassan 1 évben Tobias Gutman 40,514 kilométert tett meg és többek között Stockholmban, Milánóban, Tokióban és Londonban is járt az Arc-o-mattal. A művész kalandjait Facebookos oldalán érdemes követni, a hivatalos Tumblr oldalon pedig az idáig készült több mint 700 darab portrét is megnézhetitek.

arcomat02.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr45649684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása