Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gigantikus lófejek Skóciában

Gigantikus lófejek Skóciában

2013. november 26. - Darqo

kelpies01_resize.jpg

Majdnem 8 év tervezés és 1 év gyártás és összeszerelés után idén október végén készült el Andy Scott legújabb gigantikus alkotása, az óriási lófejeket formázó The Kelpies névre keresztelt szoborduó. A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is fémszerkezetes megoldást alkalmazott a brit szobrász, amelyre 30 munkás segítségével készültek el a rozsdamentes acélból készült „bőr” panelek.

 

A skóciai Falkirkben, pontosabban a Forth-és Clyde-csatornánál található 30 méter magas, egyenként 300 tonnás szobrokon az Andy Scott weboldalán olvasható információk szerint pontosan 18 ezer darab panel segítségével épült fel a teljes burkolat. A gigalófejeket a teljes tereprendezés után 2014 áprilisától tekintheti majd meg közelebbről is a nagyközönség.

 

Andy Scottról szóló korábbi posztunkat itt találjátok. Ha pedig érdekel a Kelpiek legendája, ide érdemes kattintanod.

kelpies02_resize.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr575638879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása