Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Békejel 20 ezer játékkatonákból

Békejel 20 ezer játékkatonákból

2013. július 29. - Darqo

békejel01_resize.jpg

A békejelet (remélhetőleg) nem kell bemutatni senkinek sem, bár a keletkezéséről nem biztos, hogy mindenki tudja a részleteket. A jelet Bertrand Russel angol matematikus, filozófus, szociológus felkérésére készítette el Gerald Holtom, szintén angol művész, designer, a Campaign for Nuclear Disarmament nevű angliai aktivista szervezet nevéből származó két betű, két katonai jelzés, az N és a D összevonásával, és először egy nukleáris fegyverkezés elleni felvonuláson bukkant fel 1958-ban.

 

Az elmúlt évtizedekben a jelkép és annak jelentése beleivódott a kollektív tudatalattiba, szembemenni velük merő butaság, bár sajnos sokan megpróbálkoznak vele. A művészek ezt számtalan alkotáson keresztül boncolgatták már, Ole Ukena német konceptuális művész is erre tett kísérletet. A több mint 3 méter széles, majdnem 1,5 méter magas, In the Absence of War című alkotás 20.000 műanyag játékkatonából készült el. Az elgondolkodtató darab szabadon értelmezhető, bár számomra egyértelműen a globális és politikai kérdésekkel kapcsolatos kritika megnyilvánulásáról van szó.

békejel02_resize.jpg

békejel03_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr945426433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása