Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hordj magadon szemetet!

Hordj magadon szemetet!

2013. július 04. - Darqo

Hollie Paxton01_resize.jpg

Hollie Paxton brit ékszertervező legalábbis ezt szeretné elérni az embereknél, és tulajdonképpen a felszólítás az ő esetében valós igényt válthat ki belőlünk! Rubbish Jewellery című sorozatában ugyanis olyan hordható ékszereket tervezett, amelyek különböző hétköznapi szemetet formáznak.

 

A felesleges falánkság és belőle fakadó hulladékok kapcsolata közötti összefüggés elvitathatatlan, hogy mit kezdünk a végtermékkel, az már csak rajtunk múlik, az ügyes designer ezt a kérdéskört kutatja meglepő sorozatával. Rágópapír, kábelösszefogó, cigaretta csomagolás, vásárlás után maradt blokk...a néző kihívás elé kerül, amikor a szembejövő emberen ékszerként találkozik az „eldobható társadalom” hagyatékaival. A mondanivaló és a megvalósítás szépsége viszont könnyen rávehet minket is arra, hogy magunkra aggassunk egy-egy darabot, majd mi se foglalkozzunk a kikerekedett szemekkel, sőt, büszkén hirdessük, hogy nagy környezetvédő hírében állunk....Ha ez az egész rábír bennünket legalább arra, hogy a kukába dobáljuk a szemetet, már megérte megalkotni! Okos design!

Hollie Paxton02.jpg

via: junk culture

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr365381022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása