Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

800 kéken ragyogó kotongumi

800 kéken ragyogó kotongumi

2013. június 24. - Darqo

koton eső01_resize.jpg

A spanyol Luzinterruptus nevű művészcsapat két héttel ezelőtt publikálta a legújabb installációjáról készített fotókat, mi pedig jól megmutatjuk nektek, mert mint az olvasóink körében már talán ismert, nagyon szeretjük a munkáikat. Ezúttal sem kellett csalódnunk, mert a Rain Interactive című installáció a látványossága mellett mondanivalóval is szolgál.

 

Tavaly számoltunk be egyik korábbi projektjükről, amelyben Madrid La Latina nevű környékén, Madrid egyik legrégebbi terén a Plaza de la Cebada-n egy helyiek által közkedvelt, lebontott uszoda helyére az ígérgetésekkel ellentétben a médiában felröppent hírek szerint inkább egy luxus bevásárlóközpontot húznának fel. A csapat tagjai, felhívva a figyelmet az eredeti elképzelésekre 2.000 darab átlátszó csomagolóanyag, pohár és tárolódoboz segítségével építettek fel egy fénymedencét.

 

Miután az elmúlt 1 évben nem történt semmi változás az ügyben és a végleges döntés is lebegtetve van a városvezetés részéről, a Luzinterruptus tagjai visszatértek a helyszínre és az előzőekhez hasonlóan egy figyelemfelkeltő installációt hoztak létre. A főszereplők ezúttal nem tárolóeszközök voltak, hanem bizony 800 darab kék színű folyadékkal megtöltött, felfüggesztett és megvilágított kotongumi. A helyiek és a látogatók persze zavarba jöttek a dologtól (kivéve az egészen kicsi gyerekeket, akik lufiknak vélték őket), de az első pár percben tanúsított idétlenkedés után meglepően természetesen viselkedtek a fura óvszerek társaságában, vizsgálgatták, játszadoztak velük. A helyszínen csupán csak 18 órára kihelyezett interaktív installációval tulajdonképpen az volt a célja a csapatnak, hogy humoros formában tegye fel azt a költői kérdést, hogy vajon lehet-e az eredeti céljának megfelelően használni a helyet, vagy a kotongumikhoz hasonlóan mégsem? Ugye nem kell tovább magyaráznom?!

 

A Luzinterruptussal kapcsolatos korábbi posztjainkat itt találjátok.

koton eső02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr435369511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása