Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ai Weiwei és a székrobbanás

Ai Weiwei és a székrobbanás

2013. június 11. - Darqo

aiweiwei szék01_resize.jpeg

Napjaink egyik legbefolyásosabb és méltán híres művészéért, a sokoldalú építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberi jogi aktivista, blogger Ai Weiwei munkáiért mindig is rajongtunk, így természetesen arról is be kell számolnunk, hogy az elmúlt hetekben számos figyelemre méltó alkotással (bővebben itt, itt és itt) jelentkező művész az idei Velencei Biennálén 886 darab antik fa székkel próbálja elvarázsolni a nagyérdeműt.

 

Weiwei szerint a kínai kultúrában évszázadokon keresztül hagyománya volt annak, hogy a családoknak legalább egy a képeken is láthatóhoz hasonló kézzel készített 3 lábú székük volt otthon, amely gyakran generációkon keresztül apáról fiúra öröklődött. Az ország elképesztő ütemet diktáló fejlődésének következtében hihetetlen gyorsasággal váltották fel a kézműves székeket műanyag és fém alternatívák, így a Bang című alkotással tulajdonképpen egyfajta emléket szeretne állítani a régi hagyománynak. Weiwei székmentő projektjének köszönhető, hogy a Német Pavilonban felépíthették ezt a hatalmas, burjánzó és szinte organikus installációt.

aiweiwei szék02_resize.jpg

Fotók: Roman Mensing

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr45354287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása