Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fényképnyomtatás filctollakkal, szorgos kezek által

Fényképnyomtatás filctollakkal, szorgos kezek által

2013. április 25. - Darqo

cmyk01_resize.jpg

A Human Printer egy folyamatban lévő művészeti projekt, amelyben a University of Derby diákcsoportja úgy viselkedik, mint egy bionyomtató. Filctollak segítségével a négy nyomdai alapszín használatával (CMYK, azaz Cyan=cián, Magenta=bíbor, Yellow=sárga, Key=black, vagyis fekete vagyis kulcsszín) fényképeket nyomtatnak vagyis inkább pöttyöznek. Fájdalmasan unalmas és időigényes folyamatnak tűnik, de mint már tudjátok, minket az aprólékosság és az adott dologba fektetett energia abszolút el tud varázsolni!

 

A Human Printer „üzembe helyezése” 2009-ben történt Louise Naunton Morgan jóvoltából, majd 2011-től Stina Gromark-kal közösen alapított designstúdiójuk, a Stinsensqueeze (STSQ) bábáskodása alatt folytatódott. Honlapjuk szerint rendeléseket is felvesznek ilyen alkotások készítésére, mindössze annyit kell tennie az igénylőnek, hogy feltölt egy képet, amely megfelel a követelményeknek, majd ki kell választania a színezési folyamatot, és ha ezek megtörténtek, az igénylő kap egy árajánlatot, a többi pedig már a pénztárcán múlik.

 

Az azért hozzá kell tenni, hogy itt nincs ám kényszer, a bionyomtatók, mint akaratukkal mindenben megegyezőt végzik a munkát!

cmyk02_resize.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr185241791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása