Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Elhagyatott autókból minikertek

Elhagyatott autókból minikertek

2013. április 23. - Darqo

Autókert01_resize.jpg

Egy nap, mikor Felipe Carrelli már a sokadik vagy éppen sokszor látott elhagyatott és lepusztult autó mellett haladt el Sao Paulo utcáin, gondolt egy nagyot: mi lenne, ha új értelmet adna nekik?! A gondolatot megosztotta művészbarátaival, Tobias Rodil-lal és Thiago Carvalhaes-szel, majd az ötletelést tett követte, az első átalakított autó után jött a második, aztán a harmadik, és személy szerint remélem, hogy nem áll le az Ocupe Carrinho projekt a jövőben sem!

 

Ahogy a képeken is látható, a dolog nem túl bonyolult, át-és megfestik őket, növényeket (plusz néha könyveket, gyertyákat és egyéb tárgyakat) helyeznek beléjük, apró és vidám városi kerteket, élettereket kialakítva a lepukkant autókból, hogy így hívják fel a figyelmet az emberi hozzáállás súlyos hiányosságaira. A projekt annyira megtetszett a városlakóknak és az élhetőbb városokért küzdő szervezeteknek is (a városvezetés és a rendőrség részéről persze vegyes fogadtatást kapott a dolog), hogy az első autókertek megjelenését követően és azóta is folyamatosan különböző adományokkal (növények, festékek) támogatják az alkotócsoportot. Nektek tetszik az ötlet?

Autókert02.jpg

Autókert03_resize.jpg

Autókert04_resize.jpg

Autókert05_resize.jpg

Autókert06_resize.jpg

Autókert07_resize.jpg

Autókert08_resize.jpg

via: junk culture

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr115231235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása