Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szigszalagsziti, fogkefetorony Japánból

Szigszalagsziti, fogkefetorony Japánból

2013. március 01. - Darqo

takahiro iwasaki01_resize.jpg

Amikor ránéztem Iwasaki Takahiro japán művész alkotásaira nehezen hittem el, hogy valóban azt látom, amit látok. Mármint azt, hogy a művei szigszalagból, véletlenszerűen ráncolt törülközőkből, zoknikból és használt fogkefékből, ezek szálaiból, sörtéiből formálódtak, nőttek-e ki...Aztán rájöttem, hogy bizony nincsen semmi baj a látásommal, az apró, törékeny és fájdalmasan precíz szobrok tényleg ezek felhasználásával kerültek kialakításra!

 

A Hirosimában született művész Out of Disorder című sorozatában városok, daruk, elektromos tornyok kapják a főszerepet, és újra hangsúlyozom, hogy igen, a fogkefe/törülköző/zokni tornyok/daruk azok kihuzigált sörtéiből, szálaiból épültek fel. Nekem egyébként a szigszalagból faragott város a kedvencem, ez valami brutálisan jól sikerült!

 

Sajnos nem ezeket, de legalább ennyire látványos alkotásokat tekinthettek meg a művésztől, ha éppen Ausztráliában jártok, azon belül is a Queensland-ben, ahol a GOMA-ban megtartott 7th Asia Pacific Triennial of Contemporary Art című eseményen állít ki, még egészen április 13-ig.

takahiro iwasaki02_resize.jpg

takahiro iwasaki03_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr735108808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása