Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tűz és jég kéz a kézben - Marc Jacobs és a Coca-Cola

Tűz és jég kéz a kézben - Marc Jacobs és a Coca-Cola

2013. február 21. - Mocca

Coca-Cola-light-Marc-Jacobs.jpg

Egy amerikai legenda szerint a Coca-Cola azután lett előbb milliós, majd milliárdos vállalkozás, amikor egy ismeretlen férfi 50 000 dollárt kért a gyártóktól – egy kétszavas jó tanács ellenében. Miután megkapta az 50 000 dolláros csekket (ami igencsak nehezen hihető), a névtelen reklámzseni tömören csak ennyit mondott: Bottle it! – magyarul: palackozni! Addig ugyanis a szirupból csak egy ujjnyit töltöttek a vendég poharába, a csapos pedig szódavizet adagolt az édes-nyúlós-ragadós sziruphoz.



A Coke már az indulásnál felismerte azt, hogy egyszerű, ám ütős arculat nélkül az alapgondolat mit sem ér, a terméknek esélye nincs arra, hogy talpon maradjon az egyre sármosabban gyilkos versenyben (lásd. Pepsi). Ezért rögtön a kezdetek kezdetén belemarkoltak az akkor még nem úgy nevezett „Pantone-bugyorba” kihalászva maguknak a mára védjegyükké vált, Coca-Cola színnek nevezett pirost.



Kampányai tudatosan megosztóak, lehetetlen szó nélkül elmenni mellettük. Főleg az óta, mióta 2011-ben a Diet Coke redizájnját Karl Lagerfeld fantáziájára bízták.



coca-cola-light-by-karl-lagerfeld-5.jpg



A limitált darabszámban kibocsátott üvegek és dobozok sikere nyomán a következő évben az ügyeletes creative director székében Lagerfeldet, J. P. Gaultier váltotta,



GautiereCOLLECTORS-BOX.jpg

 

akitől a 30. jubileumi évben, idén Marc Jacobs vette át a stafétabotot, pimaszul bájosan pózolva az általa tervezett dobozok társaságában…

30.jpg

pensez-music-hall-avec-la-canette-80s-de.jpg

coca-cola-light-marc-jacobs-2.jpg

coca-cola-light-marc-jacobs-1.jpg

f1.jpg

f3.jpg

f2.jpg

f4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr35097041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása