Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Korántsem biztos, hogy csak pénz kérdése! Egy fényes ötlet Londonból...

Korántsem biztos, hogy csak pénz kérdése! Egy fényes ötlet Londonból...

2013. február 05. - Mocca

jason_bruges02.jpg

Mindannyiunkban van egy alapvető ösztön. Ez lehet ellenség, de a legnagyobb segítség is: AZ EMBER NEM SZERETI A ZŰRZAVART ÉS PRÓBÁL RENDET TEREMTENI. Amikor zavart érzékelünk, késztetést érzünk rá, hogy rendbe hozzuk. Viszont, ha ez túl nagy falat, amihez gyengének érezzük magunkat, akkor megpróbálunk nem tudomást venni róla, halasztva a probléma megoldását egy utópisztikus jobb, gazdagabb, idilli időre. A belenyugvás, az nem jó! Nem másért, csupán azért, mert a továbbiakban ezzel a magunk által leszabályozott feltétellel küzdünk - persze esélytelenül - a mindenkor „lehetségesért”…



Mindennapos történet: gyerek elesett, beverte, lázas, köhög. Irány a kórház, sürgősségi osztály, vagy egyből a műtő.






Pro - nem véletlenül három évvel ezelőtti idézetek, egy a szülők tapasztalatait megosztó fórumoldalról:

 - „Mi megjártuk 1 hónaposan a Heim Pál sebészetét. Itt valóban a fotelágyas dolog van, amit kora reggel már összehajtogattatnak vele. Aztán 2x jártunk már a Lászlóban, a fertőző osztályon. Először az első emeleten voltunk, itt elég rémes volt, mert anyukának alvás vagy a széken vagy saját magad bevitt hálózsákban a földön és ráadásul a 2 ágyas kórteremben 3-an voltunk, pontosabban 6-an (3gyerek+3felnőtt)!



- tavaly nyáron a Heim Pál új épületében voltunk, itt napi 3000-ért kaphattam a kiságy mellé egy fotelágyat. Éjszaka semmit nem aludtunk nyilván, hajnalban jöttek szólni, hogy össze kell csukni az ágyat. Ha a gyerek napközben aludt egy órát, akkor is csak ülni volt szabad, arról nem is beszélve, hogy garantáltan befutott a takarítóbrigád, és felverték a gyereket. Én is orvos vagyok, intenzív osztályon dolgozom, de egy percre sem érdekelt senkit, mit mondok. Egy nullkilóméteres gyakornokon kívül 5 napig senki nem látta a gyerekemet, végül rosszabb állapotban adták ki, mint ahogyan bekerültünk.



- Nemrég hányás miatt kerültünk be a Bethesdába. 5 ágyas kórterem volt, ebből egy nagyobb fiú nagy ágyban, a másik nagy ágyban anyuka és 4 éves kisfia együtt, mi rácsos ágyat kaptunk. A rácsos ágyakhoz 1 hokedli járt. Matracot, hálózsákot nem lehet bevinni. Este kempingágyakat sorsoltak!!!!! ki az anyukák között, akinek nem volt szerencséje, éjjel-nappal a hokedlin ült.



- Én egy vidéki kórházról írok, mivel itt ti csak pestiek vagytok, hát leírom az én tapasztalatomat: Kazincbarcika gyermekosztály. A mi esetünk másfél naposra sikerült, vasárnap mentünk, de már hétfőn délután után jöttünk is haza. Hányás hasmenés és kiszáradt a pici lány 15hónapos délelőtt 10 re voltunk ott és rögtön meg is vizsgáltak, de infúziót csak 13 órakor kötöttek addig Csenge kint volt velem a folyosón, a padon aludt már kínjában a sírástól…






Kontra - mindeközben a világ egyik vezető gyermekkórházában, a londoni Great Ormond Hospital-ban [kompetensebbje most száj elhúz] egy világítástechnikai dizájnnal foglalkozó cég, a Jason Bruges Studio egy interaktív „tanösvénnyel” lepte meg az ottani beteg gyerekeket. A 72 000 LED-ből álló digitális erdő a műtő felé vezető folyosó falait díszíti.



A Morgan Stanley klinikai tömbben, a Mittal Gyermek Egészségügyi Központ „színház” emeletén átadott, már működő projekt kivitelezésénél a stúdió emberi még arra is odafigyeltek, hogy a LED panelekből a gyermekkezek babrálására, matatására életre kelő „erdei lények” - lovak, őzek, sünök, madarak és békák - a falfelületeken különböző magasságokban, lehetőség szerint szemmagasságban legyenek elérhetők…



JBS_natureTrail_9637.png

JBS_natureTrail_9002.png

JBS_natureTrail_9792.png

jason_bruges06.jpg

JBS_natureTrail_9723.png

jason_bruges01.jpg

JBS_natureTrail_9387.png

jason_bruges05.jpg

jason_bruges02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr425064256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása