Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy tárgy attól a megfoghatatlan momentumtól lesz jó, amit a szemünkkel már nem érzékelünk - Faludi Gabriella

Egy tárgy attól a megfoghatatlan momentumtól lesz jó, amit a szemünkkel már nem érzékelünk - Faludi Gabriella

2013. február 04. - Mocca

_MG_2525.jpg

Kora délutáni posztunkban figyelmeztettünk mindenkit, hogy maradunk a betonos témáknál. Ebből ugyan sok minden kikockázható, arra valószínű kevesen tettek volna, hogy a folytatásban alaprajzok, állványok és zsaluk helyett a női ujjaké, a stílust teremtő tervezőé, nem utolsó sorban egyedi, fémből és betonból készült ékszereié lesz a főszerep…!



Faludi Gabriella vagyok. Ékszertervező.



Üveggel tizenhárom éve dolgozom, ékszereket nyolc éve készítek. Az ékszerkészítés egy olyan tevékenység, amelynek során sokszor kell jót és sokszor kell rosszat csinálni ahhoz, hogy megismerhessem ennek a folyamatnak a belső dinamikáját. Az elmúlt évek tervezői tapasztalata megmutatta, hogy egyszerű alapokat kell létrehozni. És ami még ennél is fontosabb a munka során, hogy az apró részletekre, a szemmel nem érzékelhető különbségekre nem szabad sajnálni az energiát. Egy tárgy attól a megfoghatatlan momentumtól lesz jó, amit a szemünkkel már nem érzékelünk. Attól a harmonikus kisugárzástól, ami az egyszerűség mögött rejlő kidolgozott részletekből árad.



Alapvetően üveggel dolgozom, de az újabb kollekcióimban szerepet kap az ezüst, az üvegbeton és egyéb anyagok is. Szívesen kísérletezem új anyagokkal, formákkal és megoldásokkal, különösen az ékszerkészítéstől távol eső koncepciókkal.



Litracon 3 kicsi.jpg



 - A manufaktúra elnevezés napjainkban leginkább arra utal, hogy az ott készülő termékeket kézműves technikával állítják elő. Nálunk még azt is jelenti, hogy egy olyan helyen dolgozunk, ahová szeretünk bejárni, és azzal foglalkozunk, amit szeretünk csinálni. Fontos számunkra, hogy folyamatosan fejlesszük termékeinket, szaktudásunkat, és kapcsolatunkat a vásárlóinkkal. Fontos számunkra, hogy a munka az élet része legyen, és ne maga az élet. Hogy jusson idő a családra, a barátokra, a töltekezésre. Fontos számunkra, hogy amit előállítunk, igazi értéket képviseljen, és ne csak az esztétikumával, hanem azzal a jófajta energiával, amivel a mi kis csapatunk keze alól kikerülve feltöltődik a tárgy. Ahogy Indiában szem előtt tartják, hogy az ételt milyen lelkiállapotban, milyen gondolatokkal kísérve készítik el, úgy mi is ügyelünk arra, hogy az ékszereink milyen érzelmekkel és lelkesedéssel gazdagodva kerülnek ki a kezeink közül.




litracon 003.jpg

 

Már évekkel korábban ismertem a Losonczi Áron-féle üvegbetont, amikor az Iparművészeti Múzeum Art Deco 21 elnevezésű pályázatát olvastam. Rögtön a LiTraConra gondoltam, hogy mennyire csodálatosan lehetne ötvözni az art deco stílusjegyeit a XXI. század technológiai vívmányaival ezen az anyagon keresztül. Felkutattam a fejlesztőmérnököt, aki első hallásra meglepődött az ötletemen, hogy ékszert készítenék a betonjából, de mivel ő is kíváncsi volt a LiTraConban rejlő ilyen irányú lehetőségekre, küldött egy téglányit belőle… Az ebből a darabból készült ezüstfoglalatú gyűrű ma már az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének része.



Litracon nevek.jpg

 

_MG_2519.jpg

 

_MG_2520.jpg

 

_MG_2522.jpg

_MG_2524.jpg

_MG_2525.jpg



Faludi Gabriella

 



_MG_1003.jpg

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, designer, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr405062528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása