Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A tipográfiát a cél vezérli - Typocalypse by Lars Willem Veldkamp

A tipográfiát a cél vezérli - Typocalypse by Lars Willem Veldkamp

2013. január 31. - Mocca

conformist.jpg

A kanadai irodalomtörténész, Marshall McLuhan 1962-ben publikált híres könyve a Gutenberg-galaxis a nyomtatott kultúra – tágabb értelemben az írásbeliség – metaforája. A könyv alcíme: A tipográfiai ember létrejötte. A nyugati világ fejlődésében McLuhan meghatározó szerepet tulajdonít a könyvnyomtatásnak, s annak a több ezer éves szakasznak, melyet a könyvnyomtatás felfedezése lezár. Kétségtelen tény, hogy a mű sokat idézett metafora, használói többnyire csak McLuhan nevét ismerik, gondolatait azonban nem.

 

A mondanivaló valódi lényeg nem abban van, hogy a könyvnyomtatás lehetővé tette az ismeretek széles körben való elterjesztését, hanem abban, hogy



megváltoztatta az ember érzékelését: visszaszorította a hallást-tapintást, s uralkodóvá tette a látást. Mindezzel megváltoztatta az ember gondolkodását is: ráirányította a figyelmet az ok-okozati kapcsolatok kutatására, az analízisre. 



Typocalypse by Lars Willem Veldkamp



benito.jpg

poet.jpg

moon.jpg

croissant.jpg

shit.jpg

french hooker.jpg

manner.jpg

hand of god.jpg

neurotic.jpg

jazz.jpg

pub.jpg

kevin.jpg

you.jpg

circle.jpg

conformist.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr915054985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása