Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A kezdeti és a végső információmennyiség megegyezik...[?] - Bakonyi Bence > Dignity

A kezdeti és a végső információmennyiség megegyezik...[?] - Bakonyi Bence > Dignity

2013. január 11. - Mocca

dignity216copydfgcopy3.jpg

Igaz érintőlegesen, de a másiknak feszülés tárgya ma épp' az ismeretlen tartományok „legje”, a fekete lyuk volt. Egymásra rontottunk két, látszólag markánsan eltérő állítással - sötétség vs. idő -, majd Stephen Hawking gondolatai és Bakonyi Bence fotói után elgondolkoztunk…




 

"Stephen Hawking - Húzzunk el innen gyorsan



…a fekete lyukak mégsem megkérdőjelezhetetlen csapdák: mintha szivárogna belőlük az anyag. Ez azonban ellent mondott mindannak, amit korábban hittek - az egyetlen dolog, amiben nem volt vita fizikusok között az volt, hogy semmi, még a fény sem tud kiszökni a fekete lyukakból.



Aztán kiderült, hogy Hawkingnak mégis igaza van: a fekete lyukak vizsgálatával bebizonyosodott, hogy valamilyen sugárzás képes kitörni a gravitációs börtönből. Ez a sugárzás pedig azt bizonyította, hogy a fekete lyuk párolog, és előbb-utóbb eltűnik.



Aztán még tovább ment: egy 1976-os publikációjában azt állította, hogy nem csak a fekete lyuk tűnik el, hanem minden információ is, ami valaha bele került..."

[scifi.abbcenter.com]






Bakonyi Bence > Dignity <

idézet.jpg

43_cf014466.jpg

43_1.jpg

43_cf014343.jpg

43_cf014390.jpg

43_select-5.jpg

43_select-7k.jpg

43_select-8hlab-copy.jpg

43_selectjo-copy.jpg

dignity216copydfgcopy3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr125012510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása