Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bringahajtású fényfa

Bringahajtású fényfa

2012. november 05. - Darqo

daniel popper01_resize.jpg

Daniel Popper, Dél-Afrikában született, jelenleg is itt élő és alkotó művész olyan nagyszabású installációkat készít, amelybe a nyilvánosságot is szereti bevonni. A tavaly év végén megrendezésre került COP 17 (Conference of the Parties, 17.ülés) nevű éghajlatváltozással kapcsolatos konferencián Daniel Popper és csapata létrehozott egy hatalmas, raklapokból és acélból készült baobab fát...

 

...majd az egészet jól becsomagolta 6 000 darab LED lámpával, amit 17 kerékpár segítségével lehetett világításra ösztönözni. A Siemens által támogatott interaktív installáció egyfajta szimbóluma volt a fenntarthatóságnak és a reményteli jövőnek. Végül több díjat is nyert, beleértve egy harmadik helyezést Dél-Afrika legnagyobb és legrangosabb reklám-és márkakommunikációs díjátadó ünnepségén, a Loerie Awards-on.

 

Amikor a művészt arról kérdezték, hogy hogyan reagált a tömeg az alkotásra, Popper azt mondta: „A közönség rendkívül elkötelezett volt, különösen a gyerekek. Az emberek szeretik, ha részesei lehetnek az alkotásnak, ha befolyásolhatják a művészetet. Az, hogy a pedálozással világításra ösztönözhették a fát, nagyon szórakoztató volt az emberek számára, ráadásul az alternatív energiaforrásokkal kapcsolatban is gondolatébresztő hatással volt rájuk.”

daniel popper02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr784871982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása