Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Víztaszító tölgyfa a téglafalon

Víztaszító tölgyfa a téglafalon

2012. október 16. - Darqo

Adam Niklewicz01_resize.jpg

Különleges látványosságot álmodott meg Adam Niklewicz lengyel művész a Connecticut államban nagy népszerűségnek örvendő City Canvas Public Art Program keretén belül. Hartford-ban, a 215 Pearl St.-en található egykori zsinagóga téglafalára ugyanis egy tölgyfát varázsolt, ami csak akkor rajzolódik ki, amikor víz éri a környezetét.

 

Szeptember 20-a óta ez meg is történik minden délután 15 órakor, amikor 20 percen keresztül áztatják a falakat alulról és felülről egy öntözőberendezés segítségével. A körülbelül 9 méter magas, majdnem 14 méter széles, víztaszító anyaggal felfestett tölgyfa egyébként Charles De Wolf Brownell The Charter Oak című 1857-es festményének másolata, és állítólag az időjárástól függően akár másnap reggelig is megtekinthető a falon, hiszen a készítő szerint a tégla olyan, akár egy szivacs.

 

Még több infót itt találhattok.

Adam Niklewicz02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr564851732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása