Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Pénzből formált hírességek

Pénzből formált hírességek

2012. augusztus 27. - Darqo

Evan Wondolowski amerikai művész nagyon szereti a pénzt; atomjaira szedni és újragondolni. Darabolja, csíkokra vágja a régi bankókat, ragasztgatja a cafatokat és az aprópénzt is. A végeredmény? Híres emberekről készült, aprólékosan kidolgozott portrék, amelyekre kötelező néhány szót fecsérelnem.

 

Wondolowski elmondása alapján minden alkotás alapja az újságpapír, amelyre egyenként, szálanként, darabonként ragasztja fel a részleteket, végül pedig szénnel húzza meg a fontosabb kontúrokat. Egy-egy hírességről, politikusról készült portré hosszú hetek alatt formálódik a végleges állapotba. A folyamatosan bővülő sorozatban olyan nevek szerepelnek már, mint például Biggie, Stephen Colbert, Benjamin Franklin vagy éppen Barack Obama.

 

A művész és illusztrátor (aki nem mellesleg kreatív igazgatója és társtulajdonosa a Mozaiks nevű, művész-alapú ruházati cégnek) gyakran ábrázolja a kapzsiságot és a politikát az egyéb alkotásaiban.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr834692850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása