Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Jim Power a mozaikember

Jim Power a mozaikember

2012. augusztus 14. - Darqo

Jim Power az elmúlt 26 évben sokat dolgozott azon, hogy manapság a „Mozaikember” elnevezéssel illessék. A 64 éves hajléktalan kedvenc foglalatossága ugyanis, hogy a New York-i East Village-ben felcicomázza a lámpaoszlopokat (és manapság egyéb tereptárgyakat is) sajátságos csempe-és üvegmozaikjaival.

 

Amikor a 80-as évek végén elkészítette az első alkotást, saját állítása szerint szinte halhatatlannak érezte magát, hisz rátalált arra a dologra, amivel mindig is szeretett volna foglalkozni. Elhatározta, hogy egy „mozaikutat” készít majd 80 különböző alkotással. A vietnámi veterán a pályafutása csúcsán 70 különböző mintájú, helyszínhez és történelemhez illő alkotással rendelkezett már, mikor az akkori polgármester, Rudy Giulianni anti-graffiti hadjárata miatt 50 darabtól szabadították meg az utcákat.

 

Az írországi Waterford-ból származó, korábban blues/jazz gitárosként, ácsként és kőművesként is dolgozó művészlélek a munkájáért soha semmilyen anyagi elismerést, támogatást nem kapott a várostól, a helyiek körében azonban nagy népszerűségre tett szert. Egy 25 éves „rajongója”, Al Bonsignore és annak családja felkarolta Powert, több üzlet is felkérte kisebb-nagyobb munkákra, és emellett az utóbbi években azon dolgozik, hogy helyreállítsa és akár újabbakkal gazdagítsa a portfóliót...

via: oddity central, villagevoice

A bejegyzés trackback címe:

http://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1004692874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.