Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy flaska chianti és eszméletlen nyugalom - Castello di Vicarello, Toscana

Egy flaska chianti és eszméletlen nyugalom - Castello di Vicarello, Toscana

2012. június 26. - Mocca

castello-di-vicarello-dawn001.jpg

Nem túl sok olyan vidéke van a világnak, ahová duzzogva ugyan, de kénytelenek vagyunk vissza-vissza térni, Toscana azon kevés helyek egyike azonban, ami rabul tudja ejteni az embert, főleg azt, aki hagyja magát. Mi pedig szeretjük időnként megadni magunkat ennek a varázslatos helynek...

 

Utoljára a Casa Lucia vendégei voltunk egy hegyek között megbúvó városkában, Santa Luciában, most 50 km-re innen dél-nyugatra, a Cinigiano melletti lankás dombok egyikén álló Castello di Vicarello, középkori várkastélyában kialakított ötcsillagos hotelbe látogatunk.

 

 

A kép a szokásos és soha meg nem unható. Szőlőültetvények amerre a szem ellát, melyeket gyakran váltanak citrusligetek, majd ismét szőlőlugasok és odapingált, tradicionális toszkán stílusú épületek. Mindenfelé barátságos, vidáman mosolygó népek, a szelíden a völgy fölé magasodó hegytetőn pedig a Castello di Vicarello.  És, ami odafent? Provinciális elegancia, flaska chianti és eszméletlen nyugalom... :)

 

sassi6.jpg

giardino8.jpg

sprone5.jpg

giardino7.jpg

sassi7.jpg

grotta4.jpg

sprone1.jpg

via: desiretoinspire.net

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr234612217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása