Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Két zöld pipa, mára...! - Föld Napja 2012, Critical Mass

Két zöld pipa, mára...! - Föld Napja 2012, Critical Mass

2012. április 22. - Mocca

Bízunk benne nem tévedünk nagyot, amikor feltételezzük: a napi legalább egy jó cselekedet a zsigerekben kódolt magától értetődő automatizmus mindenki számára. Amennyiben vannak olyanok akiknél még nem, mi kitartóan bátorítanánk őket is, tegyenek egy próbát! Tegyenek valamit jót, még apropója sem kell, hogy legyen! Csak lépjenek, magáért az érzésért, ami egyébként, garantáltan pozitív tudatmódosító hatással bír!

 

Amennyiben valamilyen aktualitás mellé mégis hozzá tudjuk rendelni ezt, az csak fokozza az élményt, meg persze a hatást is! Ma éppen egy ilyen hozzárendelős nap, a Föld Napja van!

 

 

Ebből az alkalomból ajánljuk figyelmetekbe azt a globális kampányt, melyet a Greenpeace kezdett az IT szektor megújuló energiákra való átállásáért. Az aktivitáshoz a maszatos adatok.hu oldalon tudsz csatlakozni, ahol egy rövid petícióban kérheted meg a Microsoft, az Amazon és az Apple vezetőit, hogy szokjanak le a szénről! KÉT perc és az első kis zöld pipa ott is van a napijóság rubrika mellett!

 

Mi megtettük és elküldtük ezt a levelet:

 

Tisztelt Ballmer Úr, Bezos Úr és Cook Úr!

 

Ideje rátérnünk a ZöldITésre. A széntüzelésű erőművek, amelyek az Önök óriási adatközpontjait és szervereit működtetik, a legszennyezőbb rákkeltő lebegő részecskéket és üvegházhatású gázokat bocsátják ki a világon. Bizonyára találkoztak már a Greenpeace International jelentésével, amely rámutat arra, milyen nagy mennyiségű szén elégetése szükséges ezeknek a szervereknek a működtetéséhez.

 

Ez meglehetősen befeketíti azt a sok remek IT-innovációt, de a tények magukért beszélnek: az adataink egyértelműen koszosak. Önöknek azonban megvan lehetőségük arra, hogy tisztába tegyék a dolgokat, és egy olyan informatikai világ felé vezessenek minket, amelyet a nap és a szél működtetnek, nem pedig a szennyező és koszos szénenergia.

 

Íme, miket tehetnek azért, hogy ez megvalósuljon:

 

- Tegyék vállalati előírássá, hogy az adat- és szerverközpontjaik telepítésekor a megújuló   energiaforrásokat keressék.

 

- Ösztönözzék az áramszolgáltatóikat, hogy a piszkos energiák helyett a megújuló energia   termelésébe fektessenek be.

 

- Támogassák az energiafelhasználás és a szén-dioxid lábnyom teljes átláthatóságát az       összes termékükre vonatkozóan, illetve a felhőszolgáltatások esetében is.

 

- Bátorítsák a beszállítóikat és gyártóikat, hogy alkalmazzanak hasonló előírásokat, és    részesítsék előnyben a zöld beszállítókat. Környezettudatos digitális állampolgárként arra  kérem, segítsenek mindannyiunknak egy kicsit könnyebben levegőhöz jutni azáltal, hogy  együttműködnek a Greenpeace-szel egy olyan világ megteremtésében, amelyben a  piszkos szén már a múlté. Amellett, hogy ezzel számtalan informatikai áttörést fognak  ösztönözni, még a káros kibocsátások megfékezésében is nagy szerepük lesz.

 

Tisztelettel, Gerlai Tibor és Gyarmati László

 

...aztán, ha ez megvolt, máris pattanás a bringára,

 

 

...mert 16 órakor a XIII. Szent István park alatti alsó rakpartról indul a Critical Mass idei hömpölygése, amivel meg van a mai második zöld pipa is! Szép napot mindenkinek...! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr974466035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása