Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A flamand tanyavilágban jártunk, közben meg jól elképedtünk...

A flamand tanyavilágban jártunk, közben meg jól elképedtünk...

2012. április 02. - Mocca

A tegnapi napon, hogy jól felcsigázzunk mindenkit, fb. falunkon közzétettünk egy fotót, csatolva mellé egy kérdést is: ez vajon hol lehet? A válaszok - várakozásainknak megfelelően -, elég változatos képet mutattak. Volt, aki szerint egy skandináv vagy benelux loft látható a képen, más szerint "monnyuk" német, esetleg francia, aztán valaki az Ó utcai Páternoszter mulatót vélte felfedezni a fotón, ám, ami mindent vitt az szó szerinti idézetben a következő volt: " Valahol Baja és Szeged közt egy volt Tsz major tehenészeti telepe. Bikaistálló volt a vasoszlopból kiindulva. Most Hara Mya klub. Stimmt?

 

Nos azt tudjuk mondani, az igazsághoz legközelebb a "beneluxos" vélemény járt, a fotón ugyanis egy belga farmház részlete volt látható, amelyet a Studio Farris épített.

 

DEmérnem itthon...? És egyáltalán, miért van az úgy, hogy ezekben - meg más - országokban is, a vidéki élet összehasonlíthatatlanul mást jelent, akár a közép-európai, akár szűkebb hazai régiókkal párhuzamba állítva?  Talán a több évszázados múltra visszatekintő fejlett németalföldi kereskedelmi vagy mezőgazdasági kultúra lehet a magyarázat a markánsan más szociális, kulturális, egészségügyi (és lehetne még sorolni) kapcsolódási pontokra...? Vagy épp az egészen eltérő megközelítésekre például az építészet területén...? 

 

Hmm..., a kérdések költőiek..., válaszolni rájuk meg nem feltétlenül a mi kompetenciánk! Persze, nem mintha betojtunk volna, de... :D 

 

Ami szemmel látható: egy-egy régebbi korokból itt maradt pajta, malom, raktár, vagy víztorony, egyáltalán az épített környezet - legyen az vidéki, vagy belvárosi, hatszáz, kétszáz, vagy negyven éves -, újragondolása,  teljes körű rehabilitálása úgy tűnik, arrafelé más frekvenciákon működik...!

 

PS:

...egy szintén tegnapi hozzászólásra reagálva: fájdalom, de tény: az Egg Chair továbbra sem gyakori bútordarab idehaza, ahol futná rá, még ott sem...! Persze ettől még lehetne akár itthon... :)

 

fotók: Tim van de Velde,

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr274355631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása