Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Valódi szenvedély a fotózás – Gál Bettina

Valódi szenvedély a fotózás – Gál Bettina

2012. február 20. - Darqo

Bár túlnyomó részt a fotói szerepeltek a jelentkezésében, Gál Bettina az egyetemen jelenleg is grafika szakra jár. A rajzolás az, ami gyerekkora óta elkíséri, a fényképezés mintegy hobbiként, soha véget nem érő szenvedélyként szerepel az életében, amivel csak autodidakta módon foglalkozik. Ügyes grafikus, ez elvitathatatlan, engem valamiért mégis jobban megragadtak a fotói, és valahogy azt érzem, az igazi szerelem valójában inkább a fényképezőgép és a vele pillanatok alatt kifejezhető hétköznapi csodák.

 

Bettina így ír magáról:

 

1989. január 11-én születtem. Talán az mond valamit, hogy már az oviban sem tudtak rávenni az óvónők a délutáni alvásra, mert én inkább rajzolni akartam. A rajz mindig velem maradt, majd 2005 környékén kaptam egy kis kompakt fényképezőgépet kölcsönbe és azóta a fotózás is a szenvedélyemmé vált. Rengeteg önportrét készítettem, mert ezzel tudtam magam a legjobban kifejezni. Általában szeretek természetes fénnyel dolgozni, modelljeimmel kimenni a szabadba vagy saját megszokott környezetükben fotózni őket. A fényképezésben mindig a pillanat fogott meg, minden fotó egy a másodperc töredéke alatt készül, megfagyasztja a valóságot és varázslatnak tűnik bármelyik hétköznapi jelenet is. Folyamatosan indulok pályázatokon, van hogy nyerek is, de talán a National Geographic 2010-es pályázatán elért III. helyezésre vagyok a legbüszkébb. (legfelső kép)

 

Grafikáim fő témái mostanában a csirkék, akik gondolkodnak, főleg emberekről...Az érettségi után grafikusként kezdtem el tanulni a nyugat-magyarországi egyetemen, majd 2011-ben fél évet töltöttem egy kis dán faluban (Vrå Højskole) ahol az analóg fotózással foglalkoztam. Az egyetemből még a diploma van hátra, amit ebben a szemeszterben készítek. Hogy utána merre sodor a szél azt nem tudom, rengeteg tervem van, szeretem próbára tenni magam és új területeken kísérletezni.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, designer, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

http://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr124104420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu