Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

6 millió gyufaszál, 16 év

6 millió gyufaszál, 16 év

2012. február 07. - Darqo

Azt hiszed, hogy van elég türelmed az életben? Lehet, hogy újra kellene gondolni ezt a dolgot. Plamen Ignatov munkája láttán én legalábbis ezt teszem, ugyanis a bolgár művésznek bizony 16 évig tartott, míg elkészítette élete legnagyobb művét, a Rilai kolostor lenyűgözően aprólékos és részletekben gazdag miniatűr mását. A Szófiai Régészeti Múzeumban kiállításra került alkotás fából, abból a bizonyos 6 millió gyufaszálból és drágakövekből készült.

 

Tudtad?

 

„A rilai kolostor (bolgárul Рилски Манастир, Rilszki Manasztir), Bulgária és a bolgár ortodox egyház legnépszerűbb és legszentebbnek tartott kegyhelye Délnyugat-Bulgáriában helyezkedik el a Rila-hegységben. Története a 10. században kezdődött, amikor a bolgárok védőszentje, Rilai Szent János (Иван Рилски, Ivan Rilszki) a környéken vonult remeteségbe, majd halála után a követői kolostort alapítottak. A török időkben vált kulturális központtá, amely helyzetét a bolgár nemzeti ébredés korában is megőrizte, sőt megerősítette. 1976-ban nemzeti történeti emlékhellyé nyilvánították, 1983-ban pedig az UNESCO felvette a világörökség-listára.” Bővebben itt.

fotó: EPA/Vassil Donev

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr293977314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása