Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Type Experiments on Sunday

Type Experiments on Sunday

2011. szeptember 25. - Mocca

Stefan Sagmeister 1962-ben született az ausztriai Bregenz-ben. Tanulmányait a bécsi Alkalmazott Művészetek egyetemén végezte [University of Applied Arts Vienna], majd Fulbright ösztöndíjasként három évre New Yorkba költözött, ahonnan a kötelező katonai szolgálatra szóló behívó parancsolta vissza hazájába. Leszerelés után a Leo Burnett honkongi irodájába került, egy év múlva azonban már ismét az Egyesült Államokban van, ahol a magyar származású grafikus – a Benetton által szponzorált Colors magazin alapító főszerkesztője – Kálmán Tibor rezidense.

További egy év elteltével megalapítja Sagmeister Inc. nevű saját cégét. A következő években az ő stúdiója tervezi Lou Reed és a Rolling Stones albumborítóit. David Byrne 94'-es „hp zinker mountains of madness’ című lemezéhez készített munkájáért Grammy díjra is jelölték, amit akkor ugyan még nem, viszont 2005-ben már sikerült megnyernie. Közben érdeklődése egyre inkább a kísérleti tervezés irányába fordul, és a multikulturalizmus, valamint a globális tudatosság „hirdetésére”, szakítva a hagyományos, sokszor mérhetetlenül unalmas megoldásokkal, egészen egyedülálló,  merész grafikai és tipográfiai installációkkal rukkol elő.

Everybody always thinks they are right

 

50% OFF

Keeping a diary supports personal development

60 second advert for the conservative (and socially conscious) bank Standard Chartered

Trying to good limits my life

We are all workers - Levis Bilboard

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr733254631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása