Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Sivatagi királyság - Brown Residence, Scottsdale, Arizona

Sivatagi királyság - Brown Residence, Scottsdale, Arizona

2011. szeptember 13. - Mocca

Nyugatról Phoenix és Paradise Valley, keletről a Salt River Pima-Maricopa indián közösség territóriuma, míg északról a Sonora sivatag által határolt területen járunk. A környéken jó néhány golfpálya található, de ezeket az üde zöld pamacsokat leszámítva tagadhatatlanul arizonai a táj. A Nap Völgyének [Valley of the Sun] is nevezett vidéken az ötven fokos perzselő forróságtól hullámzó levegőben többméteres kaktuszokkal tarkított szikla-sivatag, ameddig a szem ellát.

Scottsdale város határától alig két mérföld távolságra a McDonald’s-hegység lábánál, ilyen nem túl barátságos környezetben található a Brown Residence, a Lake | Flato Architects építészstúdió tervei alapján épített modern családi ház.

Az építészek a lehetőségekhez képest – a hely speciális terep és klímaviszonyaira tekintettel –, illetve adottságait kihasználva [a napsütéses órák számának tekintetében az első ötben van az államokban] szinte csodát műveltek. Munkájuk minőségét nem csak a házat birtokba vevő család igazolhatja, de a Texasi Építészek Társasága [Texas Society of Architects] által idén nekik odaítélt AIA Formatervezési Díj [AIA Design Award] is méltó bizonyíték.

via: archdaily

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr843223941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása