Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Élet a Negatív Térben - Tang Yau Hoong

Élet a Negatív Térben - Tang Yau Hoong

2011. július 19. - Mocca

Mit gondolsz a valóságról? Tőlünk független létező valami, vagy mi teremtjük saját magunk köré, esetleg szimplán egy illúzió? Filozofálni kemény tapasztalati tényekkel kell elkezdenünk, nem pedig a képzelet ellenőrizhetetlen feltételezéseivel. Az a tudás, amely nem a tapasztalattal kezdődik, soha nem válik biztossá, csak a feltételezés területén marad.

Tang Yau Hoong, a Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban élő és alkotó freelancer grafikus-designer tudhat valamit. Zseniális illusztrációinak üzeneteivel - btw - nem mernék vitába szállni, ugyanis, ha virtuális formában megfogalmazva is, de vitathatatlanul azt igazolják, hogy...

...A tapasztalat maga sem az valójában, aminek látszik, és arra figyelmeztet bennünket, legyünk résen, ne engedjük magunkat érzékeinktől megcsalni, ne engedjük tudatunkat rászedni, röviden: valahogy védjük magunkat azzal szemben, amit tapasztalatnak nevezünk. Az ember minden tapasztalatát a már létező ideáinak sablonjába illeszti be. Ritkán gondol arra, hogy sablonja hibás és korlátozott, hogy csak akkor tudja kitalálni, valójában mit is jelent a tapasztalata, ha túllép sablonján. Mi csak azt tudjuk, amit az érzékeink mondanak nekünk. Tapasztalatunk teljesen relatív ezekhez viszonyítva. Ezért sohasem jutunk a dolgok abszolút igazságára, hanem csak arra az útra, ahogyan ezek a dolgok befolyásolják az érzékeinket.

A művész elérhetőségei

Weboldal

Facebook

Instagram

Tumblr

Pinterest

A tudomány a szilárd anyagot kifordította és azt találta, hogy gyakorlatilag üres. Az anyag üressége aránytalanul és fantasztikus méretekben nagy, ha összehasonlítjuk a benne megállás nélkül mozgó elektronok kicsinységével. Ez azt jelenti, hogy amin sétálunk, az majdnem teljesen üres tér. Tapintásunk azonban azt mondja nekünk hogy szilárd, kompakt, mozdulatlan és áthatolhatatlan. Ez a sajátos észlelésünk valójában illuzórikus tapasztalatot eredményez, természetesen azon a korlátozott területen belül, ahol működik.

Ezért nem meglepő, hogy amint a még ennél sokkal fontosabb tények feltárják magukat, néhány prominens tudós már megkezdte revideálni az új felfedezések fényében a régi nézetet. Ezek szerint a materializmus, az a doktrína, hogy minden, ami fizikailag tapasztalható, az a végső valóság; az a hit, hogy az anyag fogalma olyasvalamit reprezentál, ami a végső létező dolog az ilyen tapasztalaton belül; az a nézet, hogy az univerzum csak ilyen, mozgásban levő anyagból áll, tarthatatlan elmélet...

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr233080217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása