Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szétfeszít az energia

Szétfeszít az energia

2011. június 27. - Darqo

Paige Bradley kilenc évesen tudta, hogy művész lesz belőle, az emberi test iránt érzett rajongása pedig már a kezdetek kezdetén kiütközött. A kaliforniai Carmelben született szobrásznő egyik legutóbbi, Expansion című alkotása a hétköznapok, társadalmi elvárások alól való szabadulni vágyás belső kényszerét, vágyát szeretné elég egyértelmű formában kifejezni a lótuszülésben éppen megvilágosodó szobrával.

Paige Bradley művészeti tanulmányait a firenzei Pepperdine Egyetemen kezdte. A Firenzei Művészeti Akadémián művészettörténetet, majd visszatérve az Egyesült Államokba, a Pennsylvaniai Képzőművészeti Akadémián szobrászatot és festészetet tanult, valamint három éves intenzív szakmai gyakorlaton is részt vett világhírű szobrász, Richard MacDonald mellett.

Bradley számos országos egyéni kiállítást tudhat a háta mögött, munkái különböző galériákban, múzeumokban és gyűjteményekben láthatóak szerte az Egyesült Államokban. 2004-ben művészeti stúdiójával Kaliforniából New Yorkba költözött, onnan pedig 2007-ben Londonba, ahol jelenleg is él és dolgozik.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr962995568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása