Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Eklektikus vibrálások egy Malomból - Fishtown Loft, Philadelphia

Eklektikus vibrálások egy Malomból - Fishtown Loft, Philadelphia

2011. május 04. - Mocca

Pennsylvania államban a Frankford Avenue, a York Street és a Delaware folyó által határolt háromszögben Fishtownban járunk. Philadelphia egykori halászati központjaként híressé vált negyede nevét azoktól a 18. és a 19. század elején itt élő német, valamint ír katolikus telepesektől kapta, akik a halászati jogok felvásárlásával a ma is virágzó nagyüzemi folyami halászat alapjait tették le.

Az egykor elsősorban az alsó-középosztály negyedének számító Fishtown, miután az évszázadok során – persze gondosan ápolva az előző generációk hagyományait – törvényszerűen hangolta önmagát az aktuális korok frekvenciáira, ma már Philadelphia egyik legdivatosabb művészek lakta városrésze, ahol képzőművészeti, kulturális rendezvények sora követi egymást egész évben. Az itt élő kortárs művészek összefogásának az eredménye a Frankford Ave Art Corridor is, mely bevallottan az egykori „Szabad Város”, a koppenhágai művész-hippi negyed, Christiania szellemiségét hivatott amerikai környezetbe megidézve installálni.

Ebben a multikulti közegben egy évtizedek óta használaton kívüli malom hangsúlyosan ipari falai, továbbá Bauhaus, Gaudi és Frank Lloyd Wright inspirálta néha zavarosan - kedves romkocsmáim hangulatát idéző - eklektikus, az összképet tekintve vitathatatlanul „must have” körülményei között él a gitáros John David Mahaffey, párja Doub Hanshaw menő turitulajdonos, továbbá a ház valódi urai, na persze, hogy az ebek.

via: apartmenttherapy, phrequency, streetdepts

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr642877205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása