Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

LEGO tömések városi likas "fogakba"...

LEGO tömések városi likas "fogakba"...

2011. május 02. - Mocca

A spanyol MGR stúdió fiatal építészekből álló csapata egy meglepően jól sikerült projekt keretén belül világít rá arra az itthon is jól ismert problémára, amivel – kivétel nélkül – szinte minden nagyváros kénytelen és sajnos képtelen megküzdeni. Az ötlet alapjául Valencia, pontosabban annak belvárosa szolgált, ahol vagy az építészeti örökség részeként, vagy pedig átgondolatlan városrendezési irányelvek torzóiként, évek óta számos beépítetlen, romos, tulajdonképpen magára hagyott telek éktelenkedik.

Noha a város belső kerületeiben található üresen tátongó placcokban óriási potenciál rejlik, nem világos miért, talán ingatlanspekulációk, esetleg befektetői oldalról tapasztalható erősen ellenérdekelt, továbbá megkérdőjelezhető álközöny az oka, de különösebb erőfeszítés sem a város vezetőitől, sem a szakmától nem volt tapasztalható arra vonatkozóan, hogy a belváros e frekventált artériáin fekélyként éktelenkedő még vizuálisan is fájó sebeket orvosolják.

Az MGR-nél azonban most betelt a pohár a hivatali tehetetlenség és érdektelenség láttán. Kiszabadulva a városba, majd feltérképezve a nem kevés számú beépítetlen ingatlant, elkészítették az alábbi fotókon tanulmányozható saját látványterveiket, melyeknél az egyik legnépszerűbb kreativitás/készségfejlesztő játékot hívva segítségül a legót használták fel építőelemként a lehangoló látványt nyújtó foghíjtelkek alkalmi kiterjesztéseként.

A magunk részéről boldogan számolnánk be hasonló, továbbgondolásra érdemes hazai kísérletekről. Segítség gyanánt egy hirtelen lelkesedésből támadt kérdés: bárkinek (főleg SZAKMA :) rémlik valami a Rubik-kockáról?

[Brainstorming enter]...

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr222871626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása