Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

High-end katarzis egy rendőrörsön  - Gymnasium Apartment, New York

High-end katarzis egy rendőrörsön - Gymnasium Apartment, New York

2011. április 14. - Mocca

Egy ezüst malteros fándlival kezdődött minden. Még 1905-ben, New York akkori polgármestere George B. McClellan egy erre az ünnepélyes alkalomra készített különleges kőműves „műszerrel” helyezte el pompás szertartás kíséretében a városi rendőrség [NYPD] új palotájának alapkövét a város Soho nevű negyedében.

A Francis Laurens Vinton Hoppin [1866-1941] és Terence A. Koen [1858-1923] építészek által megálmodott fenséges épülethez a londoni Old Bailey Courthouse szolgált alapul.

Ötvözve Európa legszebb kastélyainak és palotáinak építészeti elemeivel, a csodálatos homlokzat és a mögötte lévő grandiózus belső terek arányai – el ne felejtsük, az Újvilágban vagyunk – messze meghaladták az eredeti, mintaként megidézett mesterművek méreteit.

Az épület egészen 1978-ig tulajdonképpen hagyományos főkapitányságként funkcionált, amikor is New York, a város arculatát meghatározó, esztétikailag és történelmileg fontos épületek, építmények megőrzésére hivatott bizottságának [New York City Landmarks] javaslatára hivatalosan is felkerült a Történelmi Helyszínek Nemzeti Nyilvántartásának [National Register of Historic Places] objektumai közé.

1984-ben a város az épület polgári célú hasznosítása mellett döntött. A munkálatokkal a neves Gwathmey-Siegel & Associates szakembereit bízták meg, akik a – korában mérföldkőnek számító – belső szerkezeti struktúrák megőrzésének maximális figyelembe vétele mellett

tizenhárom évvel később, 1997-ben fejezték be az átépítést. Munkájuk eredményeként az egykori közintézmény egy páratlanul nagyvonalú, inkább már nagypolgári kategóriába sorolható ultramodern apartmanként született újjá.

A nem kevesebb, mint 660 fényárban úszó négyzetméterhez a látványos könyvtárgaléria, az eklektikus festmény és szoborgyűjtemény, továbbá 4 fürdő és 4 hálószoba, valamint a hatalmas ablakokból a Soho-ra néző örökös panoráma alapból jár, persze nem ingyen. A high-end katarzisnak ára van. Igaz, az eredeti ár feléért, de még így is 14,5 millió dollár ellenében lehetett megvásárolni...

 

via: homedsgn, elliman.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr372825460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása