Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Magyar szabvány - Fabricius Anna

Magyar szabvány - Fabricius Anna

2011. április 08. - Darqo

A kortárs művészeket, jelen esetünkben a fotográfusokat a nagy elődökhöz hasonlóan rendszeresen foglalkoztatja az egyéniség kontra csoporthoz tartozás kérdése. A különböző társadalmi osztályok, kultúrák, földrajzi régiók és foglalkozások archetípusainak portréfotókon történő megjelenítése nem új keletű témakör, Fabricius Anna fotóművész azonban kishazánkban próbálja feltérképezni a magyar valóságot.

Magyar szabvány című fotósorozata – mellyel 2007-ben a Pécsi József Fotográfiai Ösztöndíjat is elnyerte – ugyanabban a munkakörben dolgozó emberek csoportjait mutatja be, akik a szabványfelszín alatt természetesen saját egyéniségüket rejtegetik. Legyen szó ápolónőkről, szobalányokról, tűzoltókról, rendőrökről vagy hentesekről, mindegyik fényképen a szakma munkaruhába öltözött képviselői láthatóak, a lehető legjellemzőbb testtartásban és környezetben, a munkahelyükön. A kizárólag analóg technikával dolgozó művész által választott foglalkozások stílusjegyei szándékosan beazonosíthatóak, a projektleírás szerint a cél, az adott szakma lényegének belesűrítése volt egyetlen mozdulatba.

via: oitzarisme, mhvg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr772808905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása