Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Karibi hangulatok - Casa Triangulo, Costa Rica

Karibi hangulatok - Casa Triangulo, Costa Rica

2010. november 23. - Mocca

A világ legboldogabb országa a „happyplanetindex” szerint! Háztűznézőbe, most ebbe a tengeren túli, közelebbről a közép-amerikai kontinenshídon elterülő karib-tengeri országba Costa Rica-ba vezet az utunk.

Az Eco Studio Arquitectos által tervezett Casa Triangulo a maga 550 négyzetméternyi térkihasításával semmiképpen sem nevezhető szerénynek...

...ám a környező trópusi vegetációhoz olyan alázattal kapcsolódik, ami miatt a méretéből adódó természeti veszteségek talán még megbocsáthatók.

A tágas belső terek burkolatainak anyag és színválasztása, valamint megnyitása a buja külső terek, illetve a távolban résnyire felbukkanó Csendes-óceán irányába egy jól átgondolt koncepció részei. Mint ahogy a falak közel 40%-át uraló, a transzparenciát is nagy mértékben elősegítő üvegfelületek, valamint az energiahatékony napelemek alkalmazása is bámulatra méltó környezettudatos gondolkodásra vall.

Összefoglalva: egészen nagyvonalú, konstruktív könnyedség jellemzi a Casa Triangolo minden egyes négyzetméterét, ahová azonnal be tudnám fészkelni magam, egyedül csak az a korlátok nélküli (egyébként nagyon rendben lévő) fémlépcső...na, attól 50 fokban is kirázna a hideg...

via: shockblast

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr952467959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása