Szemétből kikukázott limlomok, újrahasznosított papír, fémipari hulladékok, gyufák, szögek és még sorolhatnám azokat az alapanyagokat, melyeket manapság előszeretettel használnak alkotásaikhoz a különböző művészeti ágak neves vagy névtelen képviselői, és amiről mi is rendszeresen beszámolunk a blogon. Így mára már talán nem meglepő az olvasók számára, ha egy olyan művészről adunk hírt, aki valami extrém anyagból készít műalkotást. A 35 éves Ju Duoqi pedig pont ezt teszi, amikor a világ leghíresebb festményeit dolgozza fel sajátos stílusban zöldségekkel, gyümölcsökkel, tésztával. A kínai művésznő először a tartósabb élelmiszereket használja fel és építi be a kompozícióba, a végére hagyja azokat, amelyek könnyen megromlanak. A megfelelő színárnyalat eléréséhez gyakran megfőzi a zöldségeket, illetve előaszalja a gyümölcsöket. Miután ezek az alkotások nem túl tartósak, az utókor számára csak a fotózás örökítheti meg, így Ju Duoqi mindig ezzel a folyamattal, majd az elkészült alkotás felszolgálásával zárja munkáját.
via: sweet station