Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ingyen szauna mindenkinek, Csehországban...

Ingyen szauna mindenkinek, Csehországban...

2010. október 12. - Mocca

Ezzel a szimpatikus ötlettel lepte meg Jan Mach, Pavel Nalezený és Jan Vondrák a három nem régiben végzett építészmérnök a prágai Pecha Kucha Night résztvevőit, majd visszatérve Liberec városába, hátuk mögött a Mjölk Architekti teljes támogatásával hozzá is fogtak a városi régi, gáttal védett víztározójánál  -a helyiek egyik kedvelt strandja közelében- a terv kivitelezéséhez. A dolgot megkönnyítette egy évek óta a vízfelület közepén felejtett vasbeton pillér, ami tökéletes alapjául szolgált a rá tervezett felépítménynek...

Az egyszemélyes kis szauna teljes belső felületét lucfenyő borítja, fűtését egy felújított kandallókályhával oldották meg, míg a ki/belátást a városra néző kettős szigeteléssel ellátott üvegpanelek biztosítják. Az élmény mindenki számára ingyenes, hiszen nem messze, a sétányon működő kávézóban bárki felveheti a kályha izzításához szükséges tűzifát valamint a kulcsot, ami után mindössze annyi dolog van hátra, hogy a parton ringatózó csónakkal kievezzen a víz közepén álló szaunához.

A hír olvasása után úgy gondolom, talán nem vagyok egyedül azzal a bennem megfogalmazódott gondolattal: van mit tanulnunk a csehektől...is!

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr802365081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása