Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Retrofuturista kávéscsészék - illy Art Collection

Retrofuturista kávéscsészék - illy Art Collection

2010. október 01. - Darqo

A magyar Illy Ferenc által 1933-ban alapított világhírű illycaffé 1992 óta kér fel neves művészeket, hogy a klasszikus, Matteo Thun által kreált jellegzetes illy csészét öltöztessék fel saját alkotásukkal. Többek közt Francis Ford Coppola, Pedro Almodóvar, Federico Fellini, Marina Abramovic, Jospeh Kosuth, James Rosenquist, Jeff Koons, David Byrne is tervezett az illynek. Minél régebbi és minél kultikusabb, annál többet ér, a csészeszettek egyes darabjaiért gyűjtők akár 1000 dollárt is megadnak. A csészék fotógalériája 1992-től napjainkig itt látható.

A friss és ropogós Tobias Rehberger kollekciót a szeptemberben Berlinben nyílt, októberben Isztambulba költöző (még csak a mai napon indul és október 23-ig tart) Galleria illy egyik eseményén mutatták be. Az illy különleges gasztro-design-művészeti happaningjén a Rehberger által tervezett színes térben előadások, koncertek, művészeti események vannak, ahol a kávézgatás mellett az is megtudható, hogy mit csinál egy food designer, vagy akár a Universita del Caffe tanárai segítségével tesztelni lehet felismeri-e az ízlelő, hogy az eszpresszó hányféle aromát tartalmaz.

Tobias Rehberger retrofuturista hangulatú, op-artot idéző geometrikus, pszichedelikus mintákat álmodott a klasszikus illy csészékre. Az illy hagyományai szerint a limitált kiadású kollekció számozott, aláírt csészéi gyönyörű díszdobozban érkeznek, éppen ezért sajnos nem nevezhetőek olcsónak (bár ugye hamarosan itt a karácsony). Előrendelhetők az Espresso Shop-ban 2 vagy 6 csészés szettekben, házhozszállítással (facebookos oldalukon plusz infókat találtok). Az illy kávét kínáló vendéglátóhelyeken a kollekció dísztányér és díszcsomagolás nélküli változatát 3 csészemintával használják, ezek már jelenleg is kaphatók.

Az Arany Oroszlán díjas német művész tervezte az 53. Velencei Művészeti Biennalén az Olasz Pavilon kávézóját is hasonló stílusban, melyről itt találtok további információt és képeket.

Nem csak Rehberger csészéi szépek, úgyhogy bármelyiket szívesen elfogadnám...főleg az Almodóvar-féle kollekciót!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr192336705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása