Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Old school tombolás, sportkocsikkal - retrO hOuse egy alpesi tó partján

Old school tombolás, sportkocsikkal - retrO hOuse egy alpesi tó partján

2010. szeptember 23. - Mocca

Az eredeti cikk írójával ellentétben én szeretem, sőt határozottan jól tudom érezni magam, ha fehér terek, színek vesznek körül. Lehet az egy rikítóan fehérre meszelt falú ház valahol Görögországban vagy akárhol a mediterrán partvidéken, egy hógolyó csata kellős közepén mondjuk a Pilisben, egy takaros északiasan svédfehér apartmanban Linköpingben, vagy akár ebben a hagyományosnak egyáltalán nem nevezhető O House-ban, mely a homlokzatot takaró hatalmas kerek lyukaknak köszönhetően határozottan egy betonsajtra emlékeztet...

Az Alpok szívében a Vierwaldstättersee partján álló villa, szerény rálátással a szemben magasodó több mint 2.100 méter magas Mount Pilatus csúcsra, négy év alatt épült fel a Philippe Stuebi Architekten és Eberhard Tröger tervei alapján.

A múlthoz való kötödés/ragaszkodás, mind a külső, mind pedig a belső terek kialakításában eléggé jól tetten érhető. Már az épület előtt hanyagul otthagyott sárga -talán- Ferrari is gyanús,

aztán az épületbe lépve kezd egyértelművé válni, a parkettán lévő tévétől a foteleken át egészen a 25 méteres kint is bent is úszómedencéig, majd az épület alatti mélygarázsban szundikáló további tűzpiros paripákig, le se tagadható a retró korlátlan tombolása.

Nyilvánvalóvá téve mindenki számára, itt egy annak idején a világbékét hirdető gandzsa nemzedék helvét-exhipstere lakik, aki annak köszönhetően, hogy jó helyre és jó időben született, valamint kemény svájci frankkal megtámogatott környezetben élhetett és dolgozhatott lázadó korszaka után is, megtehette azt, hogy egy permanens, 60-as évekről szóló világot teremtsen magának.

A magam részéről némi változtatást eszközölve, simán bevállalnám a sajtlakó szerepét. 

 

via: mymodernmet, archdaily

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr182317820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása