Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Illusztráció szürreális novellához - Vidák Zsolt

Illusztráció szürreális novellához - Vidák Zsolt

2010. szeptember 09. - Darqo

Vidák Zsolt grafikusművész, illusztrátor, bélyegtervező 1974 ben született. 2008-ban Molnár Gyula és Pálfi György tanítványaként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika szakán, diplomamunkája, melynek címe Szókratész védőbeszéde Speciál elnyerte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének különdíját, valamint a Békéscsabai Grafikai Biennálén első helyezést ért el vele. Még ebben az évben beválogatta a német szakmagazin, a Lürzer’s Archive 2008 legjobb kétszáz grafikusa közé. Jellegzetes, abszurd figurákkal zsúfolt képi világával az Országos Grafikai Biennálék és a Roham kiállítások után idén már a dél-afrikai és a holland érdeklődők is megismerkedhettek, a Cape Town-i City Slikers és a holland Haarlem Stripdagen kiállításokon.

2005-ben megnyerte a Magyar Posta által kiírt bélyegpályázatot, melynek témája a 125 éves Magyar Iparművészeti Egyetem volt. 2006-ban kiadta a Magyar Posta a Fifa 2006 bélyegét, majd 2008-ban egy 4 bélyegből álló kisívet Közlekedési Eszközök címmel. A legutóbbi a 2010-es vancouveri téli olimpiai játékokra készült, de megemlékezett Radnóti Miklós, Bánki Donát és Kazinczy Ferenc születési évfordulójáról, és a 2006-os német focivébéről is. 2009-2010-ben jelent meg kultúrtörténeti képregénysorozata a Népszabadság hasábjain; emellett számos hazai és külföldi nyomtatott kiadványnak dolgozik. Szoros kapcsolat fűzi a Roham irodalmi és művészeti magazinhoz: ő tervezte a jubileumi szám címlapját, valamint több új illusztrációja és képregénye szerepel a lapban.

Legújabb alkotása a 2010-es nyári számban jelent meg, Szabó Róbert Csaba - Az a furcsa, felhő alakú folt című, fogorvosról szóló szürreális novellájához készült.

Roham Magazin a facebookon

via: designyoutrust, hg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr122282679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása