Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A graffititől az elefánttrágya talpú cipőig - Street art evolúció INSA módra

A graffititől az elefánttrágya talpú cipőig - Street art evolúció INSA módra

2010. augusztus 12. - Mocca

A szigetország egyik legsokoldalúbb, eredetileg utcai művészetekre szakosodott kollektívája az INSA. A világ számos városának falaira publikált alkotásaikkal azonban az évek alatt felkeltették több nemzetközi szintű brandnek is, mint például a Nike, a Kangol, Kid Robot, a Red Bull és az Oki-Ni figyelmét. A kiterjedt graffitis háttérrel és tapasztalattal a hátuk mögött egyre több kortárs galéria is szemet vetett munkáikra, ami konkrétan azt jelentette, hogy 2001-től kezdve sorra érkeztek az önálló kiállításra felkérő meghívók a nevesebb galériáktól és street fesztiváloktól.

Először néhány szemrontó, de zseniális animáció olyan graffitikből, melyeknek eredetijével a dublini utcákon találkozhatunk. Miközben lassan beszédültem a látványuktól, azért megfordult a fejemben, hogy mennyire izgalmas lenne ilyen mozgó falfestményekkel feldobni egy-egy sötétbe burkolózó aluljáró falait...

Állítottak már ki többek között Londonban a Bond Street-en lévő Flawless Gallery-ben, a Graffiti Fetish Project Gallery los angeles-i termeiben vagy a Car Club-ban, New York-ban.

Két évvel ezelőtt közreműködtek a svédországi ICE HOTEL egyik apartmanjának kialakításában,

majd a Sony és a Nike felkérésére sajátos, egyedi stílussal ruházták fel a két világcég néhány szigetországi üzletét.

Egy meglehetősen erotikus utánérzésű italhűtő a Red Bull számára.

Egyik legújabb kooperációjukban a ROUSSEAU FURNITURE-el karöltve elkészítették az Eero Aarnio- féle legendás Bubble Chair led világítással felturbózott kissé bizarr remakejét.

Végül, minden bizonnyal az igények kielégítése végett belevágtak a High Heels nevű vadiúj projektbe, melynek keretén belül megalkották a világ első elefánttrágya platformra épülő, közel 26 centiméteres sarokkal rendelkező topánkáját, amit a Tate Gallery egy üvegvitrinben azóta ki is állított.

via: picame

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr222217474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása