Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

"Egyfajta terápia" - Solymosi Réka fotói

"Egyfajta terápia" - Solymosi Réka fotói

2010. július 28. - Mocca

Hihetetlen, de teljesen véletlenül vettem észre Réka nevét! Éppen az egyik posztunkra érkezett több tucatnyi komment böngésztem miközben egyszer csak megakad a szemem egy néven, mellette zárójelben egy honlap címével, és amikor kíváncsiságból kikattintottam az oldalra, elkezdett káprázni a szemem az ott látott gyönyörű fotók láttán. Végignézve Réka - mert hogy így hívják - portfólióját, nem gondolkoztam sokat azon, hogy a megadott mail címre elküldjek egy üzenetet, melyben az engedélyét kértem néhány képének közzétételéhez.

Sokat nem kellett várni a válaszra, így aztán némi kutakodás után itt is van a cikk, egy kolozsvári születésű, ma már Stockholmban élő tehetséges ifjú magyar hölgyről, Solymosi Rékáról alias Szefiről, kiegészítve a Spottr által tavaly készített alábbi interjúval.

Spottr Interjú Solymosi Rékával:

Rékuc alias Szefi neve sok online fotósnak lehet ismerős, hiszen ő maga is vezet fotósblogot. Gyönyörű HDR és természet fotói felbukkantak már több hazai és nemzetközi fotós közösségi oldalon is. Most őt kérdeztük.

Mióta és miért fotózol? / Mi a célod a fotózással?

  • Kb. három évvel ezelőtt kezdtem el fotózni egy kis Canon kompakttal. Unaloműzésnek indult, de hamar szenvedéllyé vált és azóta folyton keresem a témát, a képet, az exponálást.

Melyik a kedvenc saját képed? Kedvenc képed mástól?

  • Saját kedvenc képem egy temetői szobor a Kerepesi sírkertből. Hihetetlenül kecses, ahogy emeli a karját és azt írja a sírkőre, hogy ‘A viszontlátásig!’ A kép érzelmi értékét emeli, hogy a szobor azóta eltűnt, elvitték restaurálásra és sajnos nem került vissza a helyére.

Mit érzel fotózás közben?

  • Egyfajta feszült izgalom, hogy vajon sikerült-e úgy lefotóznom a témát, ahogy szerettem volna? Mégis ez az izgalom minden mást elfeledtet, egyfajta terápia és remek kikapcsolódás.

Ha nyernél egy föld körüli utat, de kikötnék hogy csak egy gépet és egy objektívet vihetsz, mi lenne az?

  • A mostani vázamat vinném és egy Sigma 18-50/f2.8 objektívet.

Mi az a téma, amit még nem fotóztál de egyszer mindenképpen meg akarod csinálni?

  • Nagyon szeretnék egy hosszú sorozatot készíteni teremben gyakorló balettáncosokról, de ehhez még rengeteget kell fejlődnöm.

Mi annyit szeretnénk hozzátenni, hogy köszönjük neked a lehetőséget, és azt, hogy megismerhettünk kedves Réka! További jó egészséget és jó témákat, illetve sok sikert kívánunk!

És jöjjön szubjektív válogatásban néhány gyönyörű fotó. A teljes portfólió Réka saját honlapján tekinthető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr522183037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása