Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mostantól a gyerekek mosnak

Mostantól a gyerekek mosnak

2010. február 06. - Darqo

Sok fejlődő országban a vízforrások túl távol vannak a lakásoktól, így a ruhamosás kemény és fáradságos munkafolyamatot jelent a felnőtteknek – cipelni őket, kimosni, majd visszahurcolkodni. A „Swirl” nevű hordó/labda/játék egy új fogalom a nem elektromos mosógépek területén.

A németországi központú designaffairs STUDIO legújabb találmányával reményeit fejezi ki, hogy megannyi gyermek, de leginkább felnőtt embertársunk imájára ad hathatós választ, és segíteni enyhíteni a ruhák kimosásával kapcsolatos terheket. A szülők szempontjából azért, mert számukra a jövőben kiiktatható munkafolyamattá válik mindez, míg a gyerekek játékosságára építve a találmány lényegét, ők válnak a feladat elvégzőivé. Sosincs elég korán ahhoz, hogy a gyerekeket ráneveljük a házimunka elvégzésére, ráadásul játékos formában – gondolhatják a készítők.

A Swirl használata egyszerű: csak bele kell tölteni a ruhákat, lezárni a fedővel, a kar segítségével pedig egyszerűen letolhatják a folyóhoz vagy a gyerekek lefocizhatják. Mire hazaérnek, a ruhák már tiszták is. A játék közben a labdában található kosár mossa és súrolja a ruhákat, célja pedig egyszerű: ezzel kívánják finomhangolni a szociális érzékenységet anya és gyermeke között.

Természetesen javaslom, hogy mindenhová szállítsanak belőle, hiszen ezzel a találmánnyal mindenki jól jár, nem csak a fejlődő országok lakói. Lelki szemeimmel látom az új Swirl-divathullámot, ahogy minden gyermek ezzel a színes játékkal végzi a házimunkát a parkban, miközben anyu otthon kávét szürcsölgetve pihen és az árammal spórol a gazdasági világválság idején. Fura, de mindenesetre sok szempontból ötletes találmányról van szó!

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr901733478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása